Кухня Рецепти

“Апельсиновий” сік із гарбуза на зиму

Любите аепльсинові напої? Тоді приготуйте на зиму цей смачний “апельсиновий сік” із гарбуза. Сподоається і дітям, і дорослим! І ніяких штучних ароматизаторів і барвників!

04.11.2019 14:35

“Апельсиновий” сік із гарбуза на зиму

7 кг гарбуза (вага м’якоті без шкірки і насіння), 15 л води, 8 апельсинів, 1,5 кг цукру, 2 ст. ложки лимонної кислоти.

Почистити гарбуз, видалити насіння, розрізати, покласти в каструлю, залити холодною водою, щоб покрила. Довести до кипіння. Розрізати навпіл апельсини, вичавити сік. І сік, і шкірку додати в киплячу масу. Після того, як гарбуз звариться, шкірку апельсинів дістати і викинути. Додати за смаком цукор і лимонну кислоту. Коли гарбуз добре звариться, дати трохи охолонути. Збити масу блендером (можна перетерти через сито). Довести до кипіння, зняти піну, розлити в стерилізовані банки і закрутити. Виходить 17 л соку з апельсиновим смаком.