Ачма з сиром на лаваші

Ачма - це грузинський вид хачапурі: багатошаровий пиріг із прісного тіста із солоною сирною начинкою. Якщо маєте лваш - приготуєте цю смакоту лише за 5 хвилин!

Ачма з сиром на лаваші

2 тонкі лаваші, 500 г кисломолочного сиру, 200 г сулугуні, 400 мл кефіру, пучок кропу, 1 ч. ложка солі.

Сулугуні потерти, змішати з сиром і сіллю. Порізати лаваш на однакові шматки. Перший шматок покласти у деко з високими бортиками і змастити кефіром. Викласти частину сирної начинки. Накрити другим шматком лавашу, змоченим у кефірі (формуйте складочки, тоді ачма буде дуже красива у розрізі), знову начинку. Так чергувати шари. Останнім шаром має бути лаваш. Посипати його тертим сиром і кропом. Запікати при 180 ОС 30-35 хв.

Рецептом поділилася Ірина Зельоная

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook