Кухня Рецепти

9 дієтичних салатів. Їжте навіть після 10 вечора – все одно схуднете

Ось рецепти легких салатів на вечерю. Вони різні. Заправляйте олією, лимонним соком, гірчицею, йогуртом – кожен із варіантів буде приголомшливим. І головне, ви уникнете неприємної тяжкості в животі. Отже, готові вчитися?

13.02.2020 11:38

Правило про вечерю – їсти строго до шести вечора – застаріло. Для сучасної людини воно не працює хоч би тому, що вона звикла працювати до півночі, лягати пізно, перекушувати на ходу.

Тому замініть твердження кількома простими правилами: вечеряйте за три години до сну, приберіть вуглеводи, не їжте перед телевізором, стежте за порціями й вибирайте легкі салати на вечерю.

Салат з гірчичною заправкою

260 г листя салату, 3 помідори, 2 огірки, 1 цибулина, 0,5 пучка кінзи, 1 пучок петрушки, 4 ст. ложки йогурту, 2 зубці часнику, 1 ст. ложка гірчиці, 80 г твердого сиру, сіль, перець за смаком.

Викласти салат. Нарізати огірки, помідори й цибулю. Порубати зелень. Дрібно натерти твердий сир. Змішати сир з йогуртом, гірчицею і пропущеним через прес часником. З’єднати усі продукти в одній глибокій салатниці. Додати в овочевий салат з йогуртом сіль і чорний мелений перець за смаком.

Салат з куркою і соєвим соусом


1 помідор, 1 огірок, 200 г курячої грудки, 1 ст. ложку соєвого соусу, 100 г листя салату, 1 зубчик часнику, оливкова олія, сіль, перець за смаком.

Нарізати м’ясо невеликими шматочками. Замаринувати його в соєвому соусі та часнику на 20 хвилин. Потім обсмажити в олії до золотистої скоринки. Помити листя салату, порвати його руками. Пересипати в глибоку миску. Нарізати огірок і помідор та пересипати в місткість до салату. Заправити все олією, сіллю і перцем.

Салат з консервованим тунцем

2 огірки, 4 помідори, 250 г консервованої квасолі, 200 г консервованого тунця, 1 синя цибулина, 2 ст. ложки лимонного соку, 1 ст. ложка оливкової олії, сіль, перець, італійські трави за смаком.

Помити овочі. Нарізати огірки й помідори невеликими шматочками. Злити рідину з консервованої квасолі. Перенести її в глибоку салатницю. Згори викласти огірки й помідори для овочевого салату з тунцем. Філе тунця поламати звичайною вилкою і покласти в салатницю. Прикрасити все кільцями синьої цибулі. Заправити салат олією, соком лимона, сіллю і спеціями.

Салат з курячою грудинкою і маслинами

2 яблука, 3-4 огірки, 1 куряча грудинка, 5-8 оливок, 3 ст. ложки нежирного йогурту, сіль, чорний перець за смаком.

Натерти яблука або нарізати їх невеликими шматочками. Також нарізати огірки. Відварити курячу грудинку. Довільно нарізати м’ясо. Розрізати оливки надвоє. Змішати усі продукти. Заправити йогуртом, сіллю і меленим перцем.

Фітнес-салат з курячою грудинкою

300 г курячої грудинки, 1 огірок, 1 помідор, 1 болгарський перець, 2-3 ст. ложки консервованої кукурудзи, 1 ст. ложка йогурту, 0,5 пучка кропу, сіль, перець за смаком.

Нарізати огірки соломкою. Нарізати помідор і перець (також дрібними шматочками). Відварити філе, нарізати. Змішати усі інгредієнти. Заправити салат йогуртом, перцем і сіллю.

Салат з яблуком і капустою

1 яблуко, 0,5 голівки капусти, 100 г консервованої кукурудзи, 1 морква, 1 ст. ложка лимонного соку, сіль, перець за смаком.

Почистити яблуко, вирізати серцевину і натерти. Нашаткувати капусту. Нарізати моркву. Змішати з консервованою кукурудзою і яблуком. Заправити салат перцем, сіллю і соком лимона.

Салат з кальмарами

1 кг кальмарів, 6 яєць, 200 г консервованих ананасів, 150 г консервованої кукурудзи, 0,5 лимона.

Окремо відварити кальмари і яйця. І перший, і другий продукт варто очистити й нарізати соломкою. Нарізати консервовані ананаси невеликими шматочками. Змішати усі продукти в глибокій місткості та заправити лимонним соком.

Салат з кальмарами і сиром

300 г кальмарів, 2 помідори, 200 г твердого сиру, 1 зубчик часнику, йогурт за смаком.

Відварити кальмари, почистити, нарізати соломкою. Також соломкою нарізати помідори. Пропустити часник через прес. Натерти сир. Змішати все і заправити йогуртом.

Салат з сьомгою

150 г листя салату, 1 помідор, 1 огірок, 250 г філе сьомги, 20 г діжонської гірчиці, 20 г меду, 20 г соєвого соусу, оливкова олія за смаком, сіль, перець за смаком.

Порвати листя салату, нарізати огірок і помідор. Змішати у глибокій мисці. Змішати соєвий соус, гірчицю і мед. Якщо потрібно, додати в суміш сіль. Нарізати філе сьомги шматочками. Обсмажити в невеликій кількості оливкової олії. Перенести шматочки риби в місткість з помідорами й огірками. Заправити все медово-гірчичним соусом. Додати перець.

Джерело