Здоров'я та краса Народна медицина

5 причин їсти цибулю щодня

Цілющі властивості цибулі визнають з давніх часів, коли її використовували для лікування головного болю, хвороб серця і виразки в роті.

Ось основні причини, чому корисно їсти цибулю:

У ній багато поживних речовин

Цибулина середнього розміру містить всього 44 калорії, але може забезпечити організм значною дозою вітамінів, мінералів і клітковини. Овоч багатий вітаміном С, який зміцнює імунітет, сприяє утворенню колагену, відновленню тканин і засвоєнню заліза.

Цибуля містить вітаміни групи В, які відіграють ключову роль в обміні речовин, утворенню еритроцитів та підтримці функцій нервової системи. Вона є джерелом калію, який відповідає за баланс рідини, передачу нервових імпульсів та інші процеси в організмі.

Українська цибуля найдешевша в Європі | Аграрна Правда

Цибуля корисна для серця

Здатна знижувати рівень холестерину, що зменшує ризик серцевих захворювань. Вона містить протизапальні компоненти, знижує кров’яний тиск та захищає від тромбів.

Дослідження, в якому взяли участь люди з надмірною вагою з високим кров’яним тиском, показало, що 162 мг екстракту цибулі в день знижує тиск. Вчені також визначили, що цибуля знижує тиск на 3-6 мм ртутного стовпчика більше, ніж ефект плацебо.

Крім того, дані досліджень на тваринах підтверджують, що споживання овоча може знизити фактори ризику серцево-судинних захворювань, зокрема, запалення, високий рівень тригліцеридів і утворення тромбів.

Цибуля містить речовини, які борються з раком

Споживання овочів родини цибулевих знижує ризик деяких видів онкології, зокрема, раку шлунка і прямої кишки. Дослідження доводять: у людей, які їли найбільше цибулі, ймовірність захворювання на рак шлунка на 22% нижче, ніж у тих, хто споживав її найменше. Також овоч містить речовини, які пригнічують ріст пухлини.

В Уряді повідомили, коли в Україні подешевшає цибуля 10.05.19 Прямий

Регулює рівень цукру в крові

Ця властивість особливо важлива для людей з діабетом або переддіабетичним станом. Дослідження, у якому брали участь люди з діабетом другого типу, показало, що 100 г свіжої червоної цибулі натще знижує рівень цукру в крові приблизно на 40 мг через чотири години.

Також у щурів з діабетом, яких годували 5% екстрактом цибулі протягом 28 днів, знизився рівень цукру в крові і жиру в організмі стало набагато менше.

Бореться з бактеріями

Цибуля може боротися з бактеріями, як-от кишкова паличка та стафілокок золотистий. Екстракт цибулі пригнічує ріст збудника холери, яка є проблемою в країнах, що розвиваються.

Дата публікації: 07.04.2020 img Поділитися