Голубці з рибою

Такі голубці, як не дивно, не є самостійною стравою і подавати їх потрібно з гарніром: картоплею чи рисом. Але їх смак здивує кожного, хто скуштує цю страву!

Інгредієнти:
Будь-яке рибне філе без шкіри і кісток – 500 г, сіль – 0,5 ст. ложки, перець чорний мелений – 1 ч. ложка, яєчний білок – 3 шт., сметана чи густі вершки – 600 г, масло вершкове – 2 ст. ложки, бульйон рибний – 500 г, вино біле сухе – 200 г, яєчний жовток – 2 шт., капуста білокачанна.

Наріжте рибу маленькими шматочками. Якнайретельніше подрібніть. Додайте сіль, перець і яєчні білки. Поступово додавайте вершки, безупинно помішуючи.  Відокремте листя від капусти і бланшуйте в трохи підсоленій киплячій воді 7 -10 хвилин. Розправте листки і покладіть на кожен по 1 столовій ложці рибної суміші. Загорніть голубці у вигляді невеликих пакетів.

Змастіть маслом сковороду. Викладіть голубці швом донизу. Залийте бульйоном і вином, варіть 10 хвилин. Зніміть з вогню і тримайте в теплому місці.

Відцідіть рідину, додайте сметану і варіть на слабкому вогні до легенького загусання. Злегка остудіть. Збийте яєчні жовтки з невеликою кількістю теплого соусу і змішайте із соусом, що залишився, енергійно збиваючи. Розігрійте соус, але не доводьте до кипіння. Заправте сіллю і перцем.

Перш ніж подавати на стіл, полийте страву соусом. Подавайте голубці з вареною картоплею чи рисом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook