Виявляється, цей дикий чагарник — дарунок для здоров’я. Просто потрібно знати: для чого його використовувати?
- Плоди шипшини — одне з найкращих джерел вітаміну С та інших антиоксидантів.
- Шипшина багата на магній і інші корисні речовини, які ефективні при боротьбі із застудою.
- Дослідження показали, що екстракт шипшини ефективний для зменшення запалення суглобів і захисту від пошкоджень хрящової тканини.
Дослідження 2012 року, опубліковані в академічному журналі Australian Family Doctor, показують, що порошок з сухої шипшини рятує від остеоартрозу, ревматоїдного артриту і запальних захворювань кишківника.
У дослідженні взяли участь 287 осіб з різними захворюваннями суглобів. Вони вживали порошок шипшини, і спостерігали, чи є в них які-небудь побічні ефекти.
Відзначено, що застосування цього препарату абсолютно не мало побічних ефектів.
Інше дослідження довело, що плоди шипшини можуть бути корисні для зміцнення імунної системи. Крім цього, були виявлені й інші корисні властивості.
Вживання шипшини допомагає:
- знизити рівень цукру в крові,
- нормалізувати кров’яний тиск,
- знижує ризик серцево-судинних захворювань,
- захищає шкіру від старіння,
- допомагає запобігти хронічним і дегенеративним захворюванням,
- допомагає більш ефективно контролювати вагу.
У дослідженні використовували подрібнені сухі плоди шипшини. Піддослідні пили чай, приготований таким чином: подрібнені плоди шипшини залити 150 мл окропу і дати трохи настоятися. Пити теплим 2-3 рази на день.
Чай із шипшини – один із найкращих засобів для профілактики та лікування застуди. Він зміцнює імунну систему і попереджає розвиток хвороби. Також чай із шипшиною корисний при ССЗ (серцево-судинних захворюваннях): знижує рівень холестерину, зменшує імовірність виникнення атеросклерозу, інсульту, інфаркту і т. д.
Вживання чаю із шипшиною позитивно впливає і на систему травлення: приносить користь при розладі шлунку, метеоризмі, проносі тощо.