Желейний торт
- Форма 20 см.
- По 1 пакетику желе зі смаком персика, полуниці, ківі (аґрусу), лимона, 4 білки, 170 г цукру, 250 мл вершків (33%), фрукти (на бажання).
Кожне желе (крім лимонного) розчинити у 125 мл кип’ятку, розмішати до розчинення, трохи остудити. Білки збити на піну, частинами додати цукор та збивати до стійких піків. Охолоджені жирні вершки збити до пишності.
Білки розділити на три рівні частини у різні посудини. До першої частини білків, влити ледь тепле полуничне желе, збити міксером, щоб все об’єдналось. Міксер відставити, додати 1/3 збитих вершків, вимішати лопаткою або вінчиком, вилити у форму. Поставити у холодильник або морозилку на декілька хвилин, щоб желе схопилось.
Так само приготувати дві наступні частини желейних прошарків. Наступним шаром буде желе ківі, потім желе персик. Виливати наступний шар тільки тоді, коли попередній схопився.
Лимонне желе розчинити у 300 мл кип’ятку, остудити і влити зверху на торт. Залишити у холодильнику на 1-2 години. Прикрасити за бажанням.
Порада господині. Варто одразу збирати десерт у кільці на тарілці. Коли застигне, обережно зняти кільце.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати:
- Торт-суфле з сиром та ягодами: ніжний наче хмаринка
- Неймовірний торт-суфле “Белла” всього із трьох складників