Кекс “Зебра”
- Склянка – 250 мл.
- 3 яйця, 1 скл. кефіру або кислого молока, 1,5 скл. цукру, 0,5 ч. ложки соди, 1 ст. ложка оцту, 2 скл. борошна, 2 ст. ложки какао, ваніль, дрібка солі, 0,5 скл. олії.
Яйця збити з цукром до пишності, додати кефір, олію, соду, погашену оцтом, ваніль, сіль, трішки збити, додати борошно (але не все: відсипати із 2 скл. 2 столові ложки), ретельно перемішати (можна швидко збити міксером на малих обертах). Розділити тісто навпіл: в одну половину додати 2 ст. ложки борошна, а в другу – 2 ст. ложки какао.
Форму застелити пергаментом, я завжди печу в мультиварці. Викладати у центр по черзі по 1-2 ст. ложки коричневого і білого тіста, доки все не закінчиться. Щоб зробити “квіточку”, треба біля краю форми занурити шпажку у тісто і провести нею до центру форми, а щоб “павутинку” – провести від центру до країв.
Пекти у мультиварці близько 1,5 год (можна привідкрити і глянути, чи готова, проштрикнувши у центрі шпажкою). Коли повністю охолоне, дістати з форми, пройшовшись по колу біля стінок ножем. Після охолодження можна зверху полити шоколадною глазур’ю, посипати горіхами, кокосом – і буде “гостьовий” варіант.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати:
- Манник “Зебра” на кефірі без яєць. Дешево і смачно!
- Мафіни “Зебра” на молоці. Хороший простий рецепт