У різних місцевостях цю страву називають по-різному: затиранка, затирка, затерка, затірка, стиранка, затируха. Рецепт дуже давній, у багатьох такий молочний суп асоціюється з дитинством, бо колись його готувала бабуся.
Молочна затирка
- 500 мл молока, 500 мл води, 1/2 ч. ложки солі – нехай закипить.
Для затирки: 100 г борошна підсмажити на сухій сковороді до ледь золотистого кольору (постійно помішуємо). 1 яйце розмішати, додати сіль (1/3 ч. ложки), далі додати просмажене борошно і розтерти виделкою. Далі додати 2 ст. л води, знову розтерти (утворяться такі невеличкі грудочки). До кип’яченого молока з водою всипати затерті шматочки і варити до готовності, додати сіль до смаку.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також інші давні рецепти традиційних українських страв:
- Давній рецепт домашнього печива: колись пекли на празники
- Вергуни (хрусти) на кефірі або кисляку. Давній рецепт
Post Views: 39