Запечена цибуля не лікує діабет, бронхіт та мігрень

Останнім часом багато говорять про корисні властивості печеної цибулі. У яких випадках вона дійсно корисна, а коли її вживати даремно.

У мережі поширюють інформацію про лікувальні властивості цибулі при низці хвороб та станів, а саме: цукровому діабеті, пневмонії, бронхіті, мігрені, високому кров’яному тиску. Кажуть, що цибуля допомагає судинам очиститися, тому її радять вживати після інфарктів та інсультів. Мазям та компресам із цибулі приписують антибактеріальну та загоювальну дію.

Утім, немає достатньо доказів, які б підтверджували лікувальні властивості цибулі від будь-якої хвороби чи стану.

У мережі можна знайти безліч порад, як лікуватися. Часто такі поради недієві, а іноді – небезпечні для здоров’я. Тому перед тим, як використовувати будь-який засіб для лікування, обов’язково потрібно звертатися за консультацією до лікаря.

З’ясувати, чи має вітамін або ж харчовий додаток доведену дію у лікуванні хвороби чи стану можна у базі WebMD. Вона дозволяє шукати за назвою продукту або ж за назвою хвороби чи стану.

Цибуля містить корисні речовини: вітамін С, фолієву кислоту, вітамін В6 та калій. Утім, цибуля не має доведеної лікувальної дії при жодних хворобах чи станах.

Потенційний ефект цибуля має при затягуванні рубців. Дослідження показують, що застосування протягом 10 тижнів гелю, у складі якого є цибуля та інші інгредієнти, покращує вигляд рубця. Все ж, для доведення лікувальної дії, потрібно проводити більше досліджень.

Тож, не можна стверджувати про лікувальні властивості цибулі при діабеті, високому кров’яному тиску, бронхіті, для загоєння ран та терапії інших хвороб чи станів, оскільки для цього немає достатньо доказів.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook