Українська перепічка на кефірі
- 0,5 л кефіру, 700-750 г борошна, 1 ч. л. соди, 0,5 ч. л. солі, соняшникова олія для смаження.
Підігріти кефір до теплого стану, додати соду та перемішати. Окремо просіяти борошно, додати сіль і перемішати. До кефіру поступово додавати борошно, замішуючи м’яке тісто. Замішувати тісто протягом 10 хвилин, щоб не “забити” його борошном.
Покласти тісто в миску, накрити та залишити відпочивати на 20-30 хвилин. Розділити тісто на 3 частини, кожен шматочок розкотити в коло та проколоти виделкою.
Розігріти сковороду, налити олію та обсмажувати перепічки з обох сторін до золотистого кольору на середньому вогні. Готові перепічки можна подавати замість хліба або з медом і варенням до чаю.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Також радимо інші перевірені рецепти паляниць та чебуреків:
- Замість хліба – смажимо перепічки, паляниці і коржі на сковороді: п’ять рецептів
-
Паляниці з сиром та зеленню а-ля хачапурі або чебуреки