Заливний пиріг з капустою та грибами
- Форма 24 см.
- 4 яйця, 250 мл кефіру, 150 мл олії, 1 ч. ложка солі, 300-330 г борошна, 500 г капусти, 150 г твердого сиру, 1 морквина, 1 цибулина, 500 г печериць, базилік, чорний перець, 1 ч. л розпушувача.
Приготувати тісто: яйця та сіль збити, додати кефір, олію, все разом перемішати міксером. Окремо змішати борошно та розпушувач, просіяти в рідину. Все разом перемішати до однорідності. Додати натертий сир. Знову перемішати.
Приготувати начинку : дрібно нарізати капусту, цибулю півкільцями, моркву натерти, гриби нарізати слайсами (100 г відкласти на прикрашання). Розігріти пательню, налити соняшникову олію, викласти цибулю, просмажити пару хвилин, далі додати гриби, готувати до випаровування рідини і золотавого кольору. Далі додати капусту та моркву, просмажити овочі до готовності. Вкінці додати спеції, залишити вистигати.
Гриби, які залишили, викласти на пательню без олії і обсмажити до золотистого кольору.
Сформувати пиріг. Дно форми застелити пергаментом. Викласти половину тіста, розрівняти лопаткою. Викласти начинку, все залити рештою тіста. Підсмажені гриби викласти зверху по колу. Випікати пиріг 40-45 хвилин у розігрітій до 160 градусів духовці до готовності, орієнтуйтесь на свою духовку. Після випікання пиріг можна подавати зі сметаною до столу як теплий, так і охолоджений.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Спробуйте також приготувати:
- На сніданок, обід чи вечерю кіш із куркою – смакота!
- Пиріг з м’ясом і картоплею “Піца відпочиває”. Чоловік і діти завжди просять ще!
Post Views: 38