Закусочний рулет «У кружечок»
4 яйця, по 2 ст. ложки борошна і крохмалю, 100 г майонезу, сіль, перець, 250 г червоної малосольної риби (обрізків), 1 ст. ложка лимонного соку, 100 г оливок, зелень. Або такі начинки: шинка з тертим твердим сиром; печінка тріски з плавленим сиром; масло з лимонним соком і натуральною або штучною ікрою.
Тісто: яйця збити з сіллю, майонезом, додати борошно і крохмаль, поперчити. Маслини порізати кружечками (або печериці скибочками, щоб видно був малюнок гриба), зелень подрібнити. До зелені додати трохи тіста.
Решту тіста вилити на змащений маслом і припудрений борошном пекарський папір (або на силіконовий килимок), розгладити, потім чайною ложкою капати зеленню, викласти маслини або гриби. Поставити у розігріту духовку (200 ОС) на 7–10 хв, омлет готується дуже швидко, не перепечіть!
Дістати, перекинути на ще один аркуш паперу і відразу згорнути трубочкою. Якщо начинка – рибна нарізка, то омлет просто змастити маслом із додаванням 1 ст. ложки лимонного соку. Можна рибу, масло та сік змолоти блендером. Рибку викласти і скрутити рулет.
Покласти на 2 години в холодильник. Нарізати кружечками, викласти на тарілку або на кружечки огірка, прикрасити.