З чим можна подавати брускету

Відмінність брускети від бутерброду полягає в тому, що хліб для брускети, як правило, підсмажують на сковороді без масла, на решітці або на грилі.

Брускета (bruschetta) — це італійська закуска, яка традиційно подається перед основними стравами. Відмінність брускети від бутерброду полягає в тому, що хліб для брускети, як правило, підсмажують на сковороді без масла, на решітці або на грилі.

Які інгредієнти потрібні для брускети

Для приготування брускети потрібен білий хліб, багет або батон. Ідеально підходить італійський білий хліб чіабата.
Як правило, для приготування брускети потрібен сир. Оскільки брускета — італійська страва, то це, звичайно ж, моцарела і проволоне. Крім того, можна приготувати брускету з кисломолочним сиром і з розсільним сиром сулугуні.
З овочів, брускету зазвичай готують з помідорами, цибулею, а також із зеленню.


Брускета з помідорами та моцарелою 

6 скибочок хліба
6 скибочок моцарели
1 великий помідор
трохи подрібненого базиліку
2 столові ложки оливкової олії
сіль, чорний перець — за смаком
моцарела

Скибочки хліба збризніть оливковою олією та викладіть у форму для запікання (форму для запікання змащувати не потрібно). Помідор подрібніть. У тарілці перемішайте помідор, базилік, сіль та перець. На кожну скибочку хліба викладіть трохи овочевої суміші, потім скибочку моцарели та знову трохи овочевої суміші. Поставте брускету в духовку та запікайте до готовності або поки не розплавиться сир.


Брускета з помідорами чері й сиром проволоне 

7–8 скибочок хліба (чіабати, багета)
чверть цибулини
1 чашка нарізаних кубиками помідорів чері
1–2 зубчики часнику, подрібненого
чверть чашки нарізаного кубиками сиру проволоне
чверть чашки подрібненого базиліку
1 столова ложка оливкової олії
сіль, перець — за смаком
провволонне

Скибочки хліба підсмажте в духовці, збризніть оливковою олією та натріть часником. Подрібнену цибулю, помідори, сир, базилік перемішайте в тарілці. Викладіть овочеву суміш на скибочки хліба — і можна подавати на стіл.


Брускета з двома видами сиру

7 скибочок хліба (чіабати, багета)
2 сливовидних помідори
7 скибочок моцарели
7 скибочок проволоне
1 столова ложка подрібненого свіжого базиліку
часниковий порошок, сухий орегано, білий перець — за смаком
провволонне копченний

Помідори наріжте тоненькими скибочками. Скибочки хліба змастіть з обох сторін оливковою олією. Викладіть скибочки хліба у форму для запікання. На кожну скибочку хліба покладіть скибочку помідора й трошки базиліку, додайте дрібку орегано, часникового порошку та білого перцю. Зверху покладіть по скибочці моцарели та проволоне. Додайте ще по скибочці помідора. Запікайте в духовці до готовності або поки сир не розплавиться.


Брускета з кисломолочним сиром та редискою 

кілька скибочок чіабати
1 пучок редиски
гілочка зеленої цибулі
200 грамів кисломолочного сиру
сіль, перець — за смаком
сир

Редиску наріжте тоненькими кружечками. Зелену цибулю подрібніть. Скибочки хліба підсушіть в тостері або духовці. Зверху на хліб викладіть сир і шматочки редиски, посоліть та поперчіть, додайте подрібнену цибулю.


Брускета з помідорами та сиром сулугуні 

7 скибочок хліба (чіабати, багета)
2 великих стиглих помідори
7 скибочок сиру сулугуні
2 зубчики часнику
трошки оливкової олії
сіль, перець — за смаком
кілька листочків свіжого базиліку
сулугуні

Скибочки хліба змастіть оливковою олією з обох сторін та підсмажте в духовці до хрусткої скоринки. Помідори наріжте скибочками й поперчіть. Зубчики часнику натріть на тертці над скибочками хліба. Зверху на скибочки хліба покладіть скибочки помідора та сулугуні. Поставте брускету в духовку, щоб розплавився сир. Готову брускету прикрасьте листям базиліку.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook