Великодній сирник з кокосовими кульками
- Форма 25Х35 см.
- Тісто: 100 г масла, 2 яйця, 120 г цукру, 250 г борошна, 30 г какао, 1 ч. ложка розпушувача.
- Сирна маса: 1,7 кг сиру, 6 яєць, 200 г сметани, 250 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 п. пудингу, цедра лимона, 3 п. кокосової стружки по 50 г, 3 ст. ложки білої кокосової стружки.
Для тіста яйця з цукром і розтопленим маслом збити до однорідності, додати борошно, какао, замісити м’яке еластичне тісто. 1/3 тіста покласти в морозилку. 2/3 тіста розкотити по пергаменту за розміром форми. Перекласти у форму, зробити бортики.
Сир збити з цукром, яйцями, сметаною, додати пудинг. Додати цедру, перемішати. Відділити у три мисочки по 3 столові ложки сирної маси, у кожну додати кокосову стружку різних кольорів – виходить густа маса, залишити на 10-20 хв, щоб стружка набрякла.
Половину сирної маси викласти на шоколадний корж. Із кольорового тіста зробити кульки приблизно 2 см діаметром, викласти у довільному порядку. Обережно викласти решту білої сирної маси, заповнюючи проміжки між кульками, акуратно розрівняти. Натерти зверху тісто з морозилки. Випікати при 180 градусах приблизно 1 год. Залишити у формі до повного охолодження.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
- “Ранкова роса” з кокосовими кульками. На вигляд – як торт, а печеться просто – як пиріг
- Пляцок з маково-горіховими кульками