Книга The De-Stress Diet, авторами якої є журналістка Анна Мегі та терапевт Шарлотта Воттс, подає список з декількох десятків продуктів, регулярне вживання яких покращує настрій.
Лідерами серед продуктів, що покращують настрій, є:
1. Селера – має сильну заспокійливу дію. Вживання лише чотирьох стебел у день може зняти підвищений артеріальний тиск – головну ознаку стресу.
2. Часник – нормалізує кровообіг, вирівнює баланс цукру, посилює процеси детоксикації в організмі.
3. Брюссельська капуста, броколі, білокачанна капуста – усі вони містять сполуки сірки, що стимулюють вироблення ферментів, які зупиняють ріст ракових клітин, знижують рівень тривожності і депресії.
4. Локриця (солодка) – змушує наднирники виробляти ферменти, що пригнічують кортизол, головний гормон стресу.
5. Жирна риба – кислота Омега-3, яка міститься у великих кількостях в макрелі, лососеві, форелі та сардинах, допомагає мозку боротися зі стресом і дратівливістю.
6. Ромашка – чай з цієї рослини лікує безсоння, відчуття постійної тривоги і проблеми зі шлунком. Також покращує стан шкіри обличчя.
7. Шоколад – 40 г чорного шоколаду на день допоможуть впоратися зі стресом і збільшити викид ендорфінів – гормонів радості і насолоди.
8. Арахіс – містить масу речовин, які боряться з тривожністю. Допомагає приборкати апетит і знизити потяг до солодкого.
9. Оливкова олія – захищає від стресу і серцево-судинних захворювань, а також від деградації мозок, серце, печінку та очі, на які, зазвичай, вкрай негативно впливає стрес.
10. Ягоди – багаті на антиоксиданти, які підтримують функції кровообігу в мозку, допомагають справитися із хронічним стресом, знизити рівень холестерину.