Баклажани
Німецькі дослідники не рекомендують вживати баклажани в сирому вигляді, тому що в їх складі є соланін — нервовий токсин. У невеликих кількостях він не є небезпечним для здоров’я, але якщо з’їсти багато баклажанів в сирому вигляді, то у людини почнуться проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
Зелена квасоля
До її складу також входить отруйна сполука, названа фазіном. Якщо переборщити з кількістю сирої зеленої квасолі, то ця речовина спровокує порушення травлення, а також головний біль. Пам’ятайте, щоб знищити цей токсичний білок, квасолю потрібно варити не менше 10 хвилин.
Ревінь
Ще один продукт, який в сирому вигляді краще не вживати, тому що він містить щавлеву кислоту. А вона, і собі, може викликати проблеми зі шлунком.
Яйця
Експерти кажуть, що від сирих яєць теж краще відмовитися, тому що існує підвищений ризик “підхопити” сальмонелу. Найчастіше отруєння відбуваються в літній період, тому що бактерії люблять тепло.
Куряче м’ясо
Вживати м’ясо безпечно тільки після правильної термічної обробки, інакше в організм може проникнути сальмонела і бактерії Campylobacter, а це загрожує серйозними наслідками для здоров’я.