засолювання червоної риби і хребтів лосося

Як засолити червону рибу та хреби лосося для бутербродів і салатів

Бутерброди з червоною рибою люблять, мабуть, усі. І на святковому столі вони завжди ідуть на ура. А щоб зекономити на рибі, засоліть її самі. Буде ще смачніша, ніж магазинна! Для вас - 4 рецепти засолювання червоної риби та хребтів лосося.

Солену червону рибу не обов’язково купувати – можна засолити своїми руками в домашніх умовах. Вийде у рази дешевше і ще смачніше, ніж з магазину. І гарантовано рибка буде свіжа! А щоб максимально заощадити, можна засолити хребти червоної риби, хвости у супового набору або шматочки-обрізки: для салатів, бутербродів і закусок на святковий стіл це ідеальний варіант! Існує багато способів, як засолити червону рибу. Ми ділимося перевіреними рецептами від господинь. Готуйте, їжте, на здоров’я, і смачного вам свята!

Солена червона риба (класична)

  • Шматок філе червоної риби (десь 0,5 кг, сьомги форелі або горбуші; можна взяти стейк або хвіст – так дешевше), сіль і цукор 2:1 (2–3 ст. ложки і 1–1,5 ст. ложки).

Рибу щедро натерти сумішшю солі і цукру. Не хвилюйтеся: риба жирна, а тому не буде пересолена. Скласти шматки у два шари шкірками назовні (м’ясом досередини), обгорнути марлею або шматком лляної тканини (випрати і добре прополоскати), покласти у контейнер, поставити у холодильник. Кілька разів перевертати. Витримати 2 доби.


Солена червона риба (пряна)

  • Риба (філе), сіль і цукор 2:1.

Для засолу знадобиться суміш велика морська сіль і цукор (солі у 2 рази більше, ніж цукру). На 1 кг риби потрібно приблизно 3-4 ст. ложки такої суміші. Можна додати в цю суміш мелений чорний перець (1-2 ч. ложки) і сухі трави (кріп, базилік). Так само за бажанням можна додати лавровий лист і духмяний перець. Але не багато, щоб у риби залишився свій смак, а не прянощів.

На дно контейнера для засолу риби (не металеву) насипати трохи суміші, покласти кілька листочків лаврового листа і кілька горошин запашного перцю. Перший шматок рибки треба покласти шкірою вниз, посипати рясно сумішшю, знову укласти 2-3 листочки лаврового листа, кілька горошин перцю і укласти другу половинку філе. Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 2-3 години.

Потім поставити рибу в холодильник ще на 10-14 годин. Риба готова, її можна їсти, попередньо зливши розсіл. Щоб у рибки був ще більш незвичайний смак, тоді можна додати сік лайма чи лимона.


Солені хребти червоної риби

  • Хребти червоної риби.

На 0,5 л перекип’яченої холодної води  100 г солі, 80 г цукру, 80 г оцту, лавровий лист, перець горошком. Залити хребти на добу.  Після доби в маринаді відкинути рибу друшляк, щоб стік маринад, змастити соняшниковою олією. Дуже смачно! Рецепт Людмили Михайлик


Червона риба (сухий посол)

  • Хребти червоної риби, шматочки риби.

2 ст. ложки солі змішати з 1 ст. ложкою цукру, обваляти хребти і скласти в лоток. Поставити в холодильник, через добу перевернути. Ще через добу змастити олією. Рецепт Наталії Приходько

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook