Кабачки
- Для рулетиків. Порізати поздовж пластинами завтовшки 0,5 см, обсмажити на сковороді-гриль, розкласти в один шар на дошці, обмотаній харчовою плівкою і заморозити. Коли кабачки замерзнуть, скласти порціями у торбинки. Такі кабачки після розморожування начинити, згорнути рулетиком і запекти до готовності.
- Кільцями. Їх також слід обсмажити і заморозити, а далі можна використовувати для рататую або інших запіканок.
- Рататуй. Найсмачніша овочева страва, яка смакуватиме і чоловікам, і дітям. Рецепт
- Терті. Взимку згодяться для млинців, кабачково-курячих кексів та котлет, ікри.
Перець
- Соломкою. Для рататую, піци, запіканок, у борщ та інші страви.
- Для фарширування. Почистити від насіння, залити окропом, довести до кипіння, вимкнути, витримати під кришкою 5 хв (до розм’якшення). Відцідити, охолодити, скласти один в один, заморозити порціями. Такий перець у морозилці займає мінімум місця.
Баклажани
- Шматочками і кільцями для рагу і запіканок. Кинути на 1 хв в киплячу підсолену воду на 1 хв, відцідити, охолодити, заморозити.
- Для фарширування та ікри. Промити, обсушити, плодоніжку не відрізати, проколоти ножем в декількох місцях, запекти при температурі 180 градусів 40-60 хв. Охолодити, зрізати плодоніжку і зробити ножем кишеньку ( для фарширування). Покласти у сито розрізом донизу, накрити тарілкою і поставити гніт, щоб зайва рідина стекла.
- Ароматна баклажанна ікра. Рецепт консервації
- Для рулетиків. Обсмажити на сковороді-гриль.
Помідори
- Для піци, запіканок. Порізати кільцями, викласти на дошку, обмотану харчовою плівкою, заморозити, скласти у порційні торбинки.
- Для соусу. Приготувати (можна одразу додати зелень, часник, часникові стрілки).
- Кетчуп по-домашньому на зиму