Кожна господиня погодиться, що страви приготовлені з охолодженого і розмороженого м’яса разюче відрізняються в смаку. Через що продавці частенько намагаються підсунути під виглядом “охолодженого” розморожені шматки. Як же відрізнити одне від іншого?
Є кілька моментів, на які варто звернути увагу:
- Дивимося термін придатності. Якщо м’ясо реально охолоджене, то воно зберігається не більше двох діб. Якщо продукт упакований під вакуумом, то до 20 діб.
- Розглядаємо упаковку. Якщо вакуумна упаковка, етикетка повинна розташовуватися усередині — це своєрідний захист від “перебивки” термінів придатності безпосередньо магазином. Якщо у звичайної упаковки є сліди замокання на етикетці — продукт розморожувався.
- Розглядаємо жир. Мова йде про підшкірну його частину. У м’яса після розморожування він приймає червонуватий відтінок, а до того ж стає м’яким.
- Мацаємо м’ясо. Охолоджене буде досить м’яким і еластичним, а на поверхні виникне тонка скоринка (при відкритому зберіганні). Колір варіюється від світло-рожевого до темно-рожевого. При торканні не повинно бути відчуття липкості.
- Оцінюємо сухожилля. У “розморожуванні” вони будуть червоного відтінку і досить пухкі. А ось в охолодженого — гладкі і блискучі, а до того ж ще й пружні.
- Оцінюємо кістковий мозок. Якщо ви вибираєте шматочок м’яса на кістці, то зверніть увагу на колір кісткового мозку. Він зобов’язаний бути блідо-жовтим, а по консистенції — пружним.
Зазначимо, що розморожене м’ясо не є чимось жахливим, якщо воно не піддавалося багаторазовому заморожуванню. В цьому випадку вже ні про користь, ані про смак продукту мова не йде.
Post Views: 26