Печені реберця у рукаві або мультиварці
1 кг реберець. Маринад: сік і цедра 1 апельсина, 2 ст. ложки соєвого соусу, 40 мл олії, 2 ст. ложки кетчупу, 1 ст. ложка гірчиці із зернами, 1 ст. ложка меду.
Змішати все для маринаду, добре промастити реберця, зробити їм “масаж”. Маринувати мінімум 2 год (краще ніч). Викласти у рукав і запікати при 180 ОС приблизно 30 хв. Потім рукав розрізати і допекти ще 5 хв (або до готовності). Рецепт Марти Білюк
Ребра-гриль
1 кг свинячих реберець, 2–3 цибулини, 1 скл. пива, сіль, перець.
Ребра порізати на порції, обрізати зайвий жир. Вимити, обсушити, натерти сіллю і перцем. Цибулю почистити і порізати кільцями. У контейнер для маринування викласти шар реберець, потім шар цибулі, знову шар реберець і шар цибулі і так далі. Останній шар – цибуля. Залити пивом. Зверху покласти гніт і поставити в холодильник на ніч. Запікати ребра на мангалі до готовності.
«Мисливська корона»
Ребра свинячі (не розрізані), сіль, спеції, кілька зубців часнику.
Ребра вимочити протягом 1 доби у маринаді з кип’яченої води, солі, перцю, лаврового листка, січеного часнику, коріандру. Можна за бажанням додати інші спеції. М’ясо між ребрами надрізати, щоб їх можна було зігнути. Сформувати з ребер коло, зафіксувати шнурівкою, поставити вертикально на деко (має нагадувати корону) і запекти. Окремо спекти яблука без серцевини. Готову «корону» поставити на тарілку, а всередину покласти печені яблука. Прикрасити помідорами чері і зеленню.
Соковиті рум’яні реберця у гірчичному маринаді, запечені у духовці
Читайте також:
-
М’ясо косичкою. Шикарно виглядає і дуже смачне!
-
М’ясо на шпажках. Мої гості завжди з’їдають його першим!