тісто

Як швидко вимити миску від залишків тіста

Я не люблю мити посуд, а особливо після тіста. Воно налипає на губку і погано відмивається. Але тепер я знаю спосіб, як легко відмити миску від залишків тіста.

Якщо ви любите пекти пироги, торти, печиво та інші солодощі, ви точно знаєте яка це проблема – вимити миску після тіста. Заливаєш водою, відмочуєш, треш губкою, а рештки тіста тільки обліплюють губку. Береш металевий скребок, кілька рухів – і він весь забитий тістом. І губку, і скребок доводиться викидати.

Як швидко вимити посуд від тіста?

Щоб миття посуду більше не було для вас мукою, пропоную скористатися такою нехитрою порадою. Я завжди так роблю і шкодую тільки про одне: чому мені не підказали це раніше?!

Якщо ви зазвичай змішуєте тісто на пироги у металевій мисці, то після формування випічки залийте миску водою. Але тільки холодною, у жодному разі не гарячою! Інакше тісто “звариться” і його буде годі віддерти.

Якщо на стінках миски є досить багато тіста, його легко зчистити металевим віничком, а вже після цього мити губкою.

Щоб не возитися з миттям посуду, в якому замішували тісто на млинці, допоможе силіконова лопатка. Нею легко вичистити все тісто до останньої краплі на сковороду і залишиться тільки сполоснути посудину водою.

До речі, силіконовою лопаткою можна мити миску від залишків тіста і збирати борошно зі стільниці після формування пирогів або ліплення вареників. Борошна практично зовсім не лишається, достатньо просто протерти стільницю вологою губкою.

А якщо ви хочете, аби тісто зовсім не липло до миски, а після замішування вона залишалася практично чистою, замініть звичну металеву миску на пластмасову. А наприкінці замішування не підсипайте борошно, а додайте ложечку олії і гарно вимісіть тісто – і миска залишиться чистою!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook