Якщо ви любите пекти пироги, торти, печиво та інші солодощі, ви точно знаєте яка це проблема – вимити миску після тіста. Заливаєш водою, відмочуєш, треш губкою, а рештки тіста тільки обліплюють губку. Береш металевий скребок, кілька рухів – і він весь забитий тістом. І губку, і скребок доводиться викидати.
Як швидко вимити посуд від тіста?
Щоб миття посуду більше не було для вас мукою, пропоную скористатися такою нехитрою порадою. Я завжди так роблю і шкодую тільки про одне: чому мені не підказали це раніше?!
Якщо ви зазвичай змішуєте тісто на пироги у металевій мисці, то після формування випічки залийте миску водою. Але тільки холодною, у жодному разі не гарячою! Інакше тісто “звариться” і його буде годі віддерти.
-
Заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків. Еластичне, смачне, а в морозилці не тріскається!
Якщо на стінках миски є досить багато тіста, його легко зчистити металевим віничком, а вже після цього мити губкою.
Щоб не возитися з миттям посуду, в якому замішували тісто на млинці, допоможе силіконова лопатка. Нею легко вичистити все тісто до останньої краплі на сковороду і залишиться тільки сполоснути посудину водою.
До речі, силіконовою лопаткою можна мити миску від залишків тіста і збирати борошно зі стільниці після формування пирогів або ліплення вареників. Борошна практично зовсім не лишається, достатньо просто протерти стільницю вологою губкою.
А якщо ви хочете, аби тісто зовсім не липло до миски, а після замішування вона залишалася практично чистою, замініть звичну металеву миску на пластмасову. А наприкінці замішування не підсипайте борошно, а додайте ложечку олії і гарно вимісіть тісто – і миска залишиться чистою!
-
Найкраще і найшвидше тісто для піци, якому не треба рости