Яблучний рулет
- Інгредієнти для рулета: 4 яйця (великі), 130 г цукру, 130 г борошна (просіяного), 0.3-0.5 ч. л. розпушувача, 1 ст. л. олії, 10 г ванільного цукру, дрібка солі.
- Начинка: 800 г яблук (очищених), 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. прянощів або кориці.
Яблука натерти на грубій тертці, додати цукор і прянощі. Якщо яблука виділили багато соку – трохи відтиснути. Щоб начинка не темніла, додати лимонний сік.
Для рулета збити яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром до пишної білої маси. Додати олію, перемішати, всипати просіяне борошно з розпушувачем і акуратно змішати на малих обертах міксера або лопаткою.
Застелити деко пергаментом, рівномірно розподілити начинку, зверху залити тістом і розрівняти лопаткою.
Випікати при 180°C 15 хвилин (режим верх-низ), перевірити готовність шпажкою.
Готовий рулет перевернути яблуками догори на пергамент або рушник, відразу скрутити в рулет.
Охолоджений рулет просочити ромом з водою, соком або молоком. За бажанням присипати цукровою пудрою.
Поради господині. Рулет можна просочити ромом із водою, а до начинки додати корицю, жменьку родзинок чи обсмажені горіхи. Якщо любите кислувату начинку, можна зменшити кількість цукру. Для аромату до тіста можна додати апельсинову або лимонну цедру.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати
- Бісквітний рулет, який не треба скручувати гарячим! Не тріскається і не ламається!
-
Медовий рулет: простий і смачний десерт