яблучний пиріг

Яблучний пиріг з киселем. Простий і смачний!

На смак, наче торт - смачний і соковитий, але це насправді пиріг - простий і з доступних продуктів. За цим рецептом можна пекти пиріг з чим завгодно: яблуками або грушами, будь-якими ягодами і навіть сиром! Ділюся своїм перевіреним рецептом!

Яблучний пиріг з киселем

  • Форма 25Х35 см.
  • Тісто: 4 жовтки, 1 скл. цукру, 1 п. маргарину, 3 ст. ложки сметани, 1 ст. ложка розпушувача, борошно.
  • А також 1 кг яблук, 4 білки, 1 скл. цукру, 1 п. киселю (даю польський, можна робити з пудингом).

Замісити не дуже туге тісто. Розділити на 2 частини: більшу покласти в холодильник, а меншу – в морозилку.

1 кг яблук почистити і потерти (або порізати скибочками). Додати цукру за смаком. Як виділиться сік – злити. За бажанням, можна додати корицю.

Тісто з холодильника розкотити, викласти яблука. Окремо збити 4 білки з 1 скл. цукру до стійких піків і додати 1 п. сухого киселю (червоного). Все акуратно вимішати і викласти на яблука. Зверху потерти тісто з морозилки. Випікати при 180 ОС десь 1 год.

Замість яблук можна давати вишні і робити з вишневим киселем, або з ревенем, полуницями, абрикосами, сливами, чорницями, сиром.

Рецепт і фото Лесі Ковальчук

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook