Яблучний пиріг з киселем
- Форма 25Х35 см.
- Тісто: 4 жовтки, 1 скл. цукру, 1 п. маргарину, 3 ст. ложки сметани, 1 ст. ложка розпушувача, борошно.
- А також 1 кг яблук, 4 білки, 1 скл. цукру, 1 п. киселю (даю польський, можна робити з пудингом).
Замісити не дуже туге тісто. Розділити на 2 частини: більшу покласти в холодильник, а меншу – в морозилку.
1 кг яблук почистити і потерти (або порізати скибочками). Додати цукру за смаком. Як виділиться сік – злити. За бажанням, можна додати корицю.
Тісто з холодильника розкотити, викласти яблука. Окремо збити 4 білки з 1 скл. цукру до стійких піків і додати 1 п. сухого киселю (червоного). Все акуратно вимішати і викласти на яблука. Зверху потерти тісто з морозилки. Випікати при 180 ОС десь 1 год.
Замість яблук можна давати вишні і робити з вишневим киселем, або з ревенем, полуницями, абрикосами, сливами, чорницями, сиром.
Рецепт і фото Лесі Ковальчук
Читайте також:
-
Яблучний пиріг або незвичайні яблучні коржі для торта. Ароматно, ніжно і дуже смачно!
-
Простий пиріг з яблуками і родзинками на кефірі