З вишень можна приготувати не тільки варення і смачний соус до м’яса. Якщо маєте вишні, зробіть хоч пляшку вишняку або вишнівки, вишневого лікеру. Такий вишуканий десертний напій обов’язково оцінять ваші гості. Ми зібрали для вас найкращі перевірені рецепти приготування домашнього алкоголю з вишень.
Вишняк по-польськи
- 1 кг вишень, 800 г цукру, 200 мл горілки.
Вишні без кісточок укласти в банку і пересипати цукром, через 2–3 дні долити горілку. Банку обв’язати марлею або тканиною і поставити в тепле темне місце на 1,5–2 місяці. Відфільтрувати, розлити у пляшки, закупорити.
Вишнівка за бабусиним рецептом
- Цукор, вишні.
У 3-літрову банку засипати вишні, пересипаючи цукром, зверху теж цукор (я роблю на око). Закрити винним затвором і поставити на сонечко до закінчення бродіння. Можна просто обв’язати марлею в кілька шарів. Не трясти, не мішати. Десь за 4 тижні вишняк вибродить, тоді вишня вся спливе наверх. Тоді акуратно зцідити, а вишню можна залити горілкою і буде ще трохи міцнішого напою. Вишню краще брати темну, не червону. Рецепт Альбіни Шах
Наливка з вишень “Варена”
- 1 л вишень (з кісточками), 1,5 л води, 1 л банка цукру, 2 ч. ложки лимонної кислоти, 0,5-0,7 л горілки.
1 л вишень (з кісточками), 1,5 л води – зварити компот, кип’ятити 15 хв. Настоювати 1 добу у прохолодному місці. Злити компот (ягоди не віджимати!), додати 1 л банку цукру і 2 ч. ложки лимонної кислоти. Розігріти до розчинення цукру, охолодити, додати 0,5-0,7 л горілки. Рецепт Людмили Войчицької
Бомбезна вишнева наливка (з листям)
- 1,5 л води, 55 ягідок вишні, 200 листків вишні, 1 кг цукру, 800 г горілки, 1 ст. ложка лимонної кислоти.
1,5 л води, 55 ягідок вишні, 200 листків вишні – це все закип’ятити, залишити до охолодження. Процідити, додати 1 кг цукру, 800 г горілки, 1 ст. ложку лимонної кислоти. Роблю кожен рік, моїм рідним і знайомим подобається. Рецепт Любові Макарчук
Ягідна наливка
- 1 скл. цукру, 1 скл. води, 1 скл. горілки, 1 скл. ягід (будь-яких, але з вишнями дуже смачно).
Вишнівка
Накласти вишні у дволітрову банку (повну), залити горілкою доверху, щоб покрила ягоди. Тримала на сонці майже місяць, на веранді відкритій. Я робила з вишні з кісточками, вийшло дуже добре. Далі процідити, цю горілчану настоянку перелити у банку і відставити, а вишню засипати цукром приблизно на дволітрову банку (вона була повна спочатку) 400 г цукру (висипати зверху на вишні) і знову поставити на сонце на кілька днів. Потім долити до вишень 1 скл. холодної кип‘яченої води, потрусити банку і вилити з неї рідину, змішати її з горілчаною настоянкою. Наливку розлити у пляшки і поставити в прохолодне місце на кілька тижнів. Зберігати можна не в холоді. Рецепт Любові Завойчинської
Домашня наливка з вишень або інших ягід
- 1 л ягід (будь-яких, дуже ароматна з суміші ягід, суперово виходить із вишень), л води, 1 л цукру, горілка.
У 3-літрову банку всипати 1 л ягід. Зробити сироп: закип’ятити 1 л води і 1 л цукру, повністю охолодити, влити в банку. Решту об’єму долити горілкою. Поставити в темне місце, раз-два в тиждень перемішувати. Готова наливка тижні через три, але може стояти і довше. Потім відцідити і поставити наливку на зберігання. Рецепт Оксани Рудник
Спробуйте також приготувати:
- Рецепт приготування ягідної наливки “Різдвяник”
- Простий дуже хороший рецепт ягідної наливки в 3-літровій банці