Вишневе варення без цукру
- 1 кг вишень без кісточок.
Вишні викласти у миску, поставити на парову баню (під миску поставити каструлю з водою). Варити на середньому вогні близько 3 годин, час від часу підливаючи у нижню каструлю воду. Наприкінці приготування ви помітите, що вишня “як із компоту” перетвориться на вишню “як із варення”. Тоді перекласти у стерильну банку і закрутити стерильною кришкою, перевернути догори дном і вкутати до повного охолодження. А можне не закручувати і зберігати в холодильнику. Такі вишні чудово підходять у ролі начинки для пирогів та рогаликів, домашніх цукерок, а ще їх смачно їсти без нічого. Чудовий варіант для тих, кому не можна вживати цукор за станом здоров’я або у зв’язку з дієтою.
Також можна зробити велику порцію – 3-літрову банку варення, знадобиться близько 1 відра вишень. Треба на вогонь поставити відро або велику каструлю з водою, на дно покласти рушничок, складений у кілька разів, а на нього поставити трилітрову банку з вишнями без кісточок. Коли ягоди “сідатимуть”, підсипати свіжі, поки банка не заповниться. Потім її закрутити і зберігати у холоді. Так можна готувати не тільки вишні, а будь-які ягоди.
Спробуйте також приготувати:
- Вишневе варення: п’ять рецептів, де треба мінімум цукру
- Домашні в’ялені вишні. Набагато смачніші, ніж консервовані чи морожені