Для того, щоб смачно готувати, іноді мало мати рецепт. Треба знати технологію приготування, властивості продуктів та які “хімічні реакції” відбуваються у процесі кулінарної обробки. І цими знаннями володіють далеко не всі. Ми зібрали перелік найпоширеніших помилок, яких припускаються навіть досвідчені господині.
-
Класти помідори разом з іншими овочами
Помідори містять кислоту, яка затримує приготування інших овочів, що входять у рецепт страви. Тому спочатку у каструлю слід покласти цибулю, моркву, перець, а помідори потрібно буде додати у фіналі термічної обробки.
-
Промивати макарони
На поверхні відварених макаронів та спагеті міститься клейковина, що сприяє вбиранню томатного соусу, а це досить важливий момент у технології приготування італійської пасти. До того ж високоякісні макарони, виготовлені з твердих сортів пшениці, ніколи не злипнуться і не розваряться (чого бояться всі кулінари).
-
Солити бульйон на початку приготування
Ось ви додали сіль у бульйон на самому початку приготування. А бульйону ще кипіти та кипіти! Що ж у такому разі відбувається? Вода поступово википає, рідина зменшується, а вміст солі не зменшується. Тож суп, найімовірніше, буде пересоленим.
-
Готувати картопляне пюре за допомогою блендера
Насадка вашого блендера модифікує апетитну відварену картоплю в тягучий клейстер. Набагато практичніше використовувати у приготуванні картопляного пюре класичне кухонне начиння, яким користувалися наші бабусі та мами.
-
Класти у піцу багато начинки
Велика кількість начинки не дозволяє тісту належним чином пропікатися. Та й їсти таку піцу не дуже комфортно: шматочки начинки з тонкого тіста будуть постійно звалюватися.
-
Різати цибулю заздалегідь
Нарізана цибуля вже через 7-10 хв буде гірчити. Це означає, що шаткувати овоч треба безпосередньо перед приготуванням салату або смаженням.
-
Гасити соду за допомогою оцту
У процесі гасіння соди оцтом (столовим або яблучним) випаровується значний об’єм вуглекислого газу, який робить тісто пишним. У такому разі доцільніше використовувати розпушувач, який активується безпосередньо в тісті, вступаючи в реакцію з вологою.
Розпушувач для тіста більше не купую – роблю сама!