вертута

Вертута з цукром: смачні пирідки на сковороді

Для приготування вертут не потрібно вмикати духовку. Такі пиріжки смажать на сковороді. До чаю - те, що треба!

Вертута

  • Тісто: 0,5 л кефіру, 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 50 г розтопленого вершкового масла, 1 ч.л. соди, щіпка солі, 650-700 г борошна, соняшникова олія для смаження.
    Начинка: соняшникова олія для змащування, цукор для посипки.

З’єднати в мисці яйце, сіль та цукор, збити до повного розчинення. Окремо додати соду в кефір (кімнатної температури) та перемішати. Влити кефірну суміш до яєчної, додати розтоплене масло і перемішати до однорідності. Просіяти борошно та поступово додати його до рідкої суміші, замісити м’яке тісто. Залишити тісто відпочити на 20 хвилин.

Після цього розділити тісто на три частини. Присипати стіл борошном і розкотити кожну частину в тонкий круг. Змастити поверхню олією і посипати цукром. Скрутити тісто в рулет і защипнути краї. Розрізати на невеликі квадратики.

Розігріти пательню, налити трохи олії і обсмажити вертути на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін. Готові вертути викласти на блюдо і повторити з рештою тіста.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Спробуйте також приготувати:

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook