Вершково-грибний соус з сиром та курячими стегенцями
1,2 кг курячих стеген, спеції: сіль, перець, до курки, часниковий порошок, гілочка розмарину, 2 ст. ложки оливкової олії, 400 г печериць, 2 ст. ложки масла, 5 зубців часнику, 500 мл вершків, 50 г пармезану.
Курячі стегна обсушити паперовими серветками, пообрізати зайве. Присипати рівномірно спеціями курку з двох боків, згорнути рулетиками. Розігріти оливкову олію в глибокій сковорідці, викласти курячі рулетики та розмарин і на средньому вогні підсмажити по 8-10 хв. з кожної сторони до золотистого кольору.
Перекласти смажену курку в іншу ємність, накрити кришкой і відкласти. Зі сковорідки, де смажилася курка вибрати розмарин, викласти масло, розігріти, додати порізані скибочками гриби. Посолити, поперчити і підсмажити на середньому вогні 5 хв., поки вони не стануть м’якими. Додати дрібно порізаний часник, я ще додала трохи перемелених сухих білих грибів, потушкувати ще 1-2 хв.
Влити вершки, довести до кипіння, скрутити вогонь і варити, поки соус не почне злегка густіти. Додати тертий сир, розмішати до однорідності. Викласти курку і рідину, яка виділилася в соус і протушкувати по кілька хвилин з кожного боку. Посипати дрібно посіченим кропом чи петрушкою.
Готувала@viktoriyaisayenko
Спробуйте також приготувати: