вергуни

Вергуни: хрусткі зовні і м’якенькі всередині

Для багатьох це ласощі дитинства, які називали по-різному: вергуни, хрусти, гроники. Зберігайте давній рецепт.

Вергуни на кефірі та сметані

  • 250 мл кефіру, 250 мл сметани, 100 г цукру, 2 ст. ложки горілки, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка розпушувача, 2 яйця, 50 г масла, ~ 750 г борошна.
  • А також: пудра для посипання, олія для смаження.
Масло перетерти з 1 скл. борошна. Додати сметану і кефір, вимішаний з содою. Додати яйця, збиті з цукром, горілку і розпушувач. Поступово підсипати борошно замісити тісто.
Накрити, щоб тісто не обвітрювалося. Залишити на 30 хв.
Тоді розділити тісто на 2 частини. Розкотити, порізати на смужки, кожну смужку на ромбики (квадратики), в них посередині зробити надріз. У надріз запхати один кінець вергуна і вийняти його. Так зробити з усіма ромбиками.
Смажити в розігрітій олії з двох сторін до рум’яності. Готові вергуни дати на паперовий рушничок, щоб стік зайвий жир. Готові вергуни присипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:
  • Печиво “Кукурузка” – смак нашого дитинства. Роблю, як колись – через м’ясорубку
  • Хмиз” – найсмачніше печиво мого дитинства

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook