Інгредієнти:
600 г апельсинових шкірок, 1,2 кг цукру.
Шкірочки замочити в холодній воді на 2-3 дні. Воду міняти щодня. У процесі відмочування почне відшаровуватися внутрішня біла плівка – її треба знімати. Шкірки дрібно порізати квадратиками або ромбиками, скласти в каструлю, залити водою так, щоб вона тільки покривала, і варити на малому вогні хвилин 40. Потім поступово, перемішуючи, додати цукор і варити далі на малому вогні доти, доки шкірки стануть блискучими і прозорими, а крапля сиропу не буде розтікатися на холодному блюдці. Сироп має вийти густим.
Відразу розкласти у стерильні теплі банки і закрити кришками (теж стерильними). Краще робити маленькі баночки, бо у відкритому вигляді цукати швидко засихають. Зберігати в холодильнику або на лоджії.