Домашнє виноградне вино
Ягоди винограду подавити дерев’яним товкачиком, видушити через марлю сік і змішати сік з цукром у пропорції на 3 л соку – 1 л цукру. На практиці виглядає так: в бутель заливаємо 2 л соку, а 1 л соку виливаємо в посудину окремо, досипаємо туди 1 л цукру, ставимо на маленький вогонь і мішаємо доти, доки розтопиться цукор, до кипіння не доводимо! Тепленьке доливаємо в бутель. І так далі, скільки маємо сировини. В бутлі треба залишити незаповнену десь 1/4 об`єму, бо піна в процесі бродіння підійметься. Я на шийку бутля надягаю звичайну одноразову рукавичку з аптеки, і ще резинкою фіксую на шийці. Кожен пальчик в рукавичці перед тим проколюю голкою! Стоїть бутель в кімнаті, накритий від світла якоюсь темною тканиною, бродить десь до 3 місяців. Якщо рукавиця впала, а осад на дні, то, напевно, вино вже готове. Якщо в хаті тепло, то і перебродить скоріше, колись вже і на Новий рік куштували своє вино!
Рецепт Мирослави Микитин-Чапранської
Спробуйте також приготувати:
- Смачне домашнє вино з дрібного винограду. Перевірений рецепт
- Дуже смачний компот із дрібного винограду. Найшвидший рецепт