Уже багато років робимо домашнє виноградне вино “під рукавичками” за одним рецептом

Що може бути краще за солодке домашнє виноградне вино? Тільки вино, зроблене своїми руками! Ось хороший рецепт від господині, яка готує домашнє вино вже багато років.

Домашнє виноградне вино

Ягоди винограду подавити дерев’яним товкачиком, видушити через марлю сік і змішати сік з цукром у пропорції на 3 л соку – 1 л цукру. На практиці виглядає так: в бутель заливаємо 2 л соку, а 1 л соку виливаємо в посудину окремо, досипаємо туди 1 л цукру, ставимо на маленький вогонь і мішаємо доти, доки розтопиться цукор, до кипіння не доводимо! Тепленьке доливаємо в бутель. І так далі, скільки маємо сировини. В бутлі треба залишити незаповнену десь 1/4 об`єму, бо піна в процесі бродіння підійметься. Я на шийку бутля надягаю звичайну одноразову рукавичку з аптеки, і ще резинкою фіксую на шийці. Кожен пальчик в рукавичці перед тим проколюю голкою! Стоїть бутель в кімнаті, накритий від світла якоюсь темною тканиною, бродить десь до 3 місяців. Якщо рукавиця впала, а осад на дні, то, напевно, вино вже готове. Якщо в хаті тепло, то і перебродить скоріше, колись вже і на Новий рік куштували своє вино!

Рецепт Мирослави Микитин-Чапранської

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook