Є багато рецептів приготування торта «Наполеон». Один з таких зберігається в моєму записнику дуже давно. Колись цим рецептом зі мною поділилася мама моєї колеги. І я готую за ним досі. Смакує, як у дитинстві.
“Наполеон” із записника
Для коржів: 3 скл. борошна, 250 г маргарину або масла, 1 яйце, 0,5 ч. ложки солі, приблизно 0,3 скл. води.
Для крему: 300 г масла, 1 6. згущеного молока. Об’єм склянки — 200 мл.
- Маргарин або масло заморозити, потім дістати, натерти, додати все борошно.
- Вибити яйце в склянку, долити води, щоб вийшло півсклянки. З’єднати всі компоненти і замісити тісто.
- Тісто згорнути ковбаскою, розрізати на 6 рівних частин, накрити плівкою і поставити в холодильник на 30 хв.
- Потім по черзі діставати кожен шматочок, розкачувати на пекарському папері тонким пластом, обрізати за формою кришки від каструлі (22 см), наколоти в декількох місцях виделкою і випікати до золотистого кольору (190–200 °С).
- Обрізки не забирати: вони знадобляться для обсипання торта. Обрізки подрібнити.
- Масло (300 г) збити. Продовжуючи збивати, порціями додати згущене молоко.
- Приготованим кремом намастити коржі. Поверхню і боки торта посипати подрібненими обрізками від випечених коржів.
- Витримати торт 12 год за кімнатної температури, а потім ще 12–24 год у холодильнику.
Post Views: 47