Заготовка на піцу
- 0,5 л сироватки (молока, води), 50 г дріжджів, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 800 г борошна (+/-), 3-4 ст. ложки олії.
У теплій сироватці розвести дріжджі, додати цукор, сіль, поступово борошно, в кінці додати олію, добре вимісити і залишити на 40 хв.
Я ділю тісто на 4 частини, з яких формую 4 паляниці діаметром 25 см і 8 паляниць діаметром 15 см або поділити на 8 однакових частин і спекти діаметром 25 см.
Перед випіканням проколоти виделкою. Випікати при 180-200 градусах приблизно 3 хв, щоб основа була легко випечена. Можна заморожувати паляниці з начинкою, а можна без начинки. Коли охолонуть, паляниці скласти одна на одну (я не перекладаю нічим), загорнути плівкою.
Для приготування піци паляниці змащую меленими консервованими помідорами, посипаю сиром, викладаю улюблену ковбасу (у нас салямі), гриби, помідори… Випікаю при 200 градусах.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
- Бомбезний рецепт тіста для піци. Виходить тонка і смачна
-
Найкраще і найшвидше тісто для піци, якому не треба рости
Post Views: 27