медові пряники

У мене така традиція – перед Новим Роком пекти медові пряники за рецептом Дарії Цвек

Щороку до зимових свят я з дітьми печу медові пряники і розмальовую їх глазур'ю. Для мене перевірений і найкращий рецепт - Дарії Цвек. Печиво виходить ароматне і дуже смачне, чудово зберігається!

Медові пряники за рецептом Дарії Цвек

  • 600 г борошна, 150 г маргарину, 200 г цукру, 2 яйця + 2 жовтки, 150 г рідкого меду, по 0,5 ч. ложки меленої кориці та гвоздики, 1 ч. ложка соди, 2 ст. ложки сметани.
  • Для глазурі: 1 скл. цукрової пудри, 1 білок, 0,5 ч. ложки лимонного соку.

До просіяного борошна всипати соду і додати крупно натертий маргарин, посікти все разом. Додати яйця, жовтки, сметану, цукор, спеції і мед, замісити тісто і залишити його в холодильнику на ніч.

З охолодженої маси розкотити паляниці завтовшки 0,5 см, прикласти форми з картону і вирізати «миколайчиків». Викласти їх на змащене і притрушене борошном деко. Випікати при 180 °С до золотистого кольору. Охолодити і покрити глазур’ю.

Глазур: збити білок на круту піну, поступово всипаючи пудру і додаючи лимонний сік. Перед випіканням поверхню медяників можна змастити збитим яйцем.

Спробуйте також приготувати:

  • Хрумке печиво на олії “Машинкове” (через м’ясорубку)
  • Хмиз” – найсмачніше печиво мого дитинства

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook