Тісто: 500 г борошна, 10 г дріжджів (сухих), 1 ч. ложка солі, 2 ч. ложки цукру, 350 мл води (або вода і молоко 1:1), 3 ст. ложки олії.
Для обкочування: 1 ст. ложка меду, 150 мл води, 200 г кунжуту.
У миску просіяти 2/3 борошна. Всипати туди всі сухі інгредієнти і перемішати. Додати теплу рідину, вимісити. Поступово доливаючи олію, вмісити їі у тісто. Тоді починаєте поступово підсіювати решту борошна, добре вимішуючи, замісіть м’яке еластичне тісто. Можливо, борошна піде менше, не забивайте тісто. Накрийте і залиште в теплі на 1 год. Тісто, що підійшло, обімніть і розділіть на 8 частин. Залиште у теплі, накривши, ще на 20 хв.
Поки тісто стоїть, візьміть 2 миски. В одній, глибшій розведіть у воді мед, в іншу насипте кунжут.
З кожної частинки розкатайте джгут. В ідеалі він має бути 80 см. Джгут складіть вдвоє, переплетіть між собою і сформуйте бублик, защіпивши кінчики. Коли всі бублики готові, по черзі занурюєте кожен повністю у медову воду, а тоді обмочуєте в кунжуті. Викладаєте на деко, застелене пергаментом і ставите на 15 хв. у духовку, розігріту до t35. Виймаєте з духовку, розігріваєте її до 220, кладете туди сіміти знову і випікаєте 7-12 хв., в залежності від духовки і величини виробу.
Рецепт: Julija Simonchuk, готувала: Viktoriya Isayenko
Post Views: 35