Цитрусова помадка до пирогів та млинців

Таку помадку можна подавати до млинців, пирогів, морозива, пудингів. Щоб вона була густішою, можна додати при збиванні яйця трохи крохмалю чи борошна.

Інгредієнти:
1 апельсин, 1/4 лимона, 100 г цукру, 50–70 г масла, 1 свіже яйце.

З апельсина і лимона зняти цедру, вичавити сік. Цедру порізати, покласти її в сік і проварити 5–7 хв на невеликому вогні. Цитрусовий відвар процідити через марлю, додати масло і цукор. Нагрівати до розчинення цукру і масла. Довести до кипіння і зняти з вогню.

Яйце збити у густу піну, влити по трошки 2 ст. ложки гарячого сиропу (але не киплячого), постійно збиваючи. Потім тонкою цівкою влити в гарячий (киплячий) сироп яєчну масу, постійно збиваючи віничком. Поставити на малий вогонь і варити, безперервно помішуючи, до загустіння. Помадка має вийти за консистенцією схожою на згущене молоко.

Поставити в холодильник до повного охолодження.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook