Шоколадний торт
- Форма діаметром 24 см.
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Бісквіт: 6 яєць, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки какао, 1 скл. борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача.
- Для просочування 200 мл води та 1 ст. ложка цукру.
Білки збити 1-2 хв, додати більш як пів склянки цукру і збивати у густу пишну масу. Коли білки збили, тоді робити те саме з жовтками, додавши решта цукру. З’єднати білки і жовтки разом, легенько перемішати лопаткою в один бік, щоб білки не осіли, туди ж просіяти какао, розпушувач і борошно за два рази, знову акуратно вимішуючи. Випікати приблизно 35 хв при 180°С, орієнтуєтеся по своїй духовці. Охололий бісквіт розрізати на 3 частини. Для такого тортика, як на фото, я пекла 2 бісквіти.
- Крем: 750 мл молока, 180 г цукру, 2 п. пудингу шоколадного, 400 г масла.
У каструлю налити 500 мл молока та додати цукор, поставити на вогонь, щоб підігрівалось. У решті молока розбавити пудинг, щоб не було грудочок. Коли молоко починає кипіти, влити пудинг і варити, мішаючи до загустіння. Накрити крем харчовою плівкою впритул. Масло кімнатної температури збити міксером, тоді додати потроху охолоджений крем і збивати до пишної маси.
Рецепт і фото Іванни Миронюк
Радимо також приготувати:
- Торт “Шоколадне пташине молоко”. Його смак вражає!
- Шоколадний торт з малиною – ідеальне поєднання малини і шоколаду