Інгредієнти:
10 цибулин середнього розміру (приблизно 750 г), 500 г капусти, 100 г олії, 1 морквина, 1 л води, сіль, 4–5 горошин чорного перцю, 1 лавровий листок, 3 ст. ложки борошна, лимонний сік.
Цибулю порізати дрібними кубиками, капусту соломкою, моркву натерти. У каструлі з товстим дном нагріти олію, залишивши кілька ложок для обсмажування борошна. Обсмажити на олії цибулю, постійно перемішуючи. Не допускати, щоб цибуля підгоріла! Обсмажувати до прозорості і легкого золотавого кольору.
Залити цибулю водою, довести до кипіння, додати капусту, перемішати, довести знову до кипіння, додати моркву, лавровий листок, перець і сіль. Довести до кипіння і варити до готовності на малому вогні під кришкою (10–15 хв).
На сковороді розігріти кілька ложок олії і, постійно помішуючи, обсмажити у ній борошно до характерного запаху смаженого горіха. Додати борошно в суп, перемішати, довести до кипіння і зняти з вогню, настояти ще 5 хв.
При подачі посипати зеленню і додати сік скибочки лимона в кожну тарілку. Лимонний сік змінить смак супу.