Цукровий пиріг
- 250 г борошна, 100 мл молока, 15 г дріжджів (або 2 ч. ложки сухих), 2 яйця, дрібка солі, 100 г масла кімнатної температури, 100-150 г цукру, 200 мл вершків.
У тепле молоко додати чайну ложку цукру і 2 ч. л. сухих дріжджів (можна і менше), залишити на 10 хв. Додати яйця і масло, ванілін, перемішати. Потім сипати поступово борошно, помішуючи ложкою. Тісто виходить м’яке, липке, булочки з нього навряд чи зробиш. Залишити на годину підніматися, накривши рушничком. Потім викласти тісто у форму 21 см діаметром (у мене 20Х20 см), змастивши її олією. Тісто рівно розподілити по поверхні руками, змазаними олією. Залишити ще на пів години для підйому
Тим часом змішати посічене шматочками масло і цукор (щоб масло не розтануло, можна поставити його поки в холодильник). Через пів години намочити палець в олії і зробити кілька заглиблень по всій поверхні тіста. Посипати маслом з цукром. Пекти при 180 С 25-30 хв. Дістати, залити вершками і поставити ще на 6-9 хв в духовку допікати. Їжте гарячим, так пиріг смачніший! Тісто дуже м’яке! Завдяки вершкам здається, що пиріг з кремом.
Спробуйте також приготувати: