сирник з маком і вишнями рецепт

Це шедевр! Надзвичайно смачний сирник з маком та вишнями

Сирник з маком і вишнями - це не десерт, а щось неймовірне! Феєрверк смаку: сирник дуже ніжний, доповнений маком , вишнями і шоколадом! Рецепт перевірений, від господині.

Якщо любите класичний Львівський сирник, то від цього ви будете у захваті! Це феєрверк смаку: сирник на тоненькій шоколадній основі, з маком і вишнями. Це дійсно щось неймовірне! Рекомендуємо спекти такий сирник, рецепт перевірений, від господині.

Сирник з маком та вишнями

  • Форма 24-26 см.
  • Сирна маса: 1,2 кг сиру, 6-8 яєць, 100 г масла, 60 г манки, 200 г цукру, 150 г сухого маку, 100-150 г вишень (морожених або консервованих), цедра лимона, 50 г крохмалю (кукурудзяного або картопляного), 1 п. ванільного цукру.
  • Основа: 250 г борошна, 120 г масла, 1 яйце, 100 г цукру, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, 1-2 ст. ложки сметани.
  • Глазур: 4-5 ст. ложок сепараторної сметани, 2 ст. ложки какао, 1 ст. ложка цукру, 50 г масла (усе змішати і заварити).

Підготувати мак

Мак залити крутим окропом і проварити на середньому вогні 10-15 хв помішуючи час від часу. Поварений мак відкинути на сито, залишити, щоб стекла зайва рідина. Додати 2-3 ст. ложки цукру, швидко перемішала і пропустити через м’ясорубку дрібне сито (якщо без цукру – може зламатися електрична м’ясорубка!). Або мак сухий перемолоти в кавомолці і також залити крутим окропом і проварити 10 хв.

Основа

Усі складові рецепту змішати (тіста виходить на два таких сирника). 1/2 частину тіста використовати, а другу частину залишити на наступний раз в морозилці
Пергаментом застелити дно форми, боки змастити маслом. Викласти шоколадне тісто і за допомогою склянки рівномірно розподілити по формі. Залишити в морозилці на 30 хв.

Сирна маса

Сир, жовтки, цукор, манку, крохмаль, масло, ванільний цукор – усе збити блендером. Збити окремо охолодженні білки з дрібкою солі до піни і обережно об’єднати за допомогою лопатки з сирною масою.
Від загальної кількості сирної маси відважити 600 г сирної маси і з’єднати маком, все ретельно перемішати за допомогою вінчика.

Формування сирника

Основа, вишні ( щоб не пустили сік, я притрусила крохмалем), макова сирна маса, біла сирна маса. Випікати при температурі 180 градусів 45- 55 хв. Готовий сирник, коли середина його злегка колишеться. Спечений сирник залишити остигати у вимкненій духовці. Полити охолоджений сирник шоколадною глазур’ю, обов’язково залишити на ніч у холодильнику – тоді гарно нарізається.
Рецепт Тані Козак. Готувала і фотографувала Леся Льода
Радимо також приготувати інші цікаві сирники за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook