Ананасове варення з кабачків
Виходить дійсно ніби ананасове варення! І годі здогадатися, що воно зі звичайних кабачків.
- 1,5 кг почищених кабачків, 1,2 кг цукру, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, 1 маленька банка (200 г) консервованих ананасів.
Із кабачків зрізати шкірку і видалити м’яку насінну частину, порізати невеликими кубиками. Злити сік з ананасів і на ньому приготувати цукровий сироп, гарячим сиропом залити кабачки, посипати лимонною кислотою, перемішати, залишити на 1 год. Відтак злити сироп, довести його до кипіння і знову залити кабачки. Повторити кілька разів. Коли шматочки кабачка стануть схожими на ананас, проварити варення 15–20 хв на малому вогні і розлити у стерилізовані банки.
“Цитрусовий” джем з кабачків
Ще ніхто з першого разу не вгадав, з чого цей джем. Я робила з лимоном, і він на смак нагадує цитруси або ананас. Хоча насправді зі звичайних кабачків. Любите експериментувати на кухні – то обов’язково приготуйте!
- 1 кг кабачків, 1 кг цукру, 2 лимони або 2 апельсини або 1 лимон і 2 апельсини.
Кабачки (без шкірки і насіння) порізати дрібними кубками або крупно потерти, засипати цукром, додати перемелені зі шкіркою фрукти (без зернят!) залишити на 5-6 год. Варити 5 хв після закипання. Дати повністю охолонути, зварити так ще 2 рази. Якщо хочете однорідний джем – можна змолоти блендером. А якщо не молоти, шматочки кабачка будуть схожі на м’які цукати. Після останнього варіння джем гарячим розлити у стерильні банки і закрутити.
Варення з кабачків “Бурштинове”
Мені це варення дуже подобається. Воно виходить не густе, але надзвичайно красиве: зі шматочками, схожими на бурштин. І головне – ніхто не може вгадати, з чого воно. А я мовчу, що воно зі звичайних кабачків!
- 10 літрових банок нарізаних кубиками кабачків (2Х2 см) (без шкірки і середини), 5 літрових банок цукру, 3-4 лимони, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти.
Кабачки і цукор перемішати, залишити, щоб пустили сік (на ніч). Варити у 3 заходи по 30 хв від моменту закипання. Повторно варити, коли варення охолоне (буде тепле), тоді знову ставити на вогонь. На третій раз вкинути 3-4 лимони (порізати скибочками зі шкіркою) і 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, проварити 30 хв, розлити у стерильні банки, закрутити стерильними кришками.
Читайте також:
-
Салат на зиму “Кабачки з сардиною”. Закриваю вже третій рік по три порції!
-
Кабачки консервовані “Під гриби”