Трубочки з кремом “Пломбір”
- 450 г борошна, 300 г масла, 120 мл холодної води, 2 жовтки, 1 ст. ложка сметани, 3 ч. ложки оцту 9%.
- Крем “Пломбір”: 200 г вершків 30-35%, 400 мл молока, 1 яйце, 40-50 г кукурудзяного крохмалю, 100 г масла, 100-150 г ванільного цукру.
До просіяного борошна додати холодне (заморожене) масло, потерши його на тертці. Потім швидко розтерти руками масло з борошном у крихту. По центрі зробити поглиблення і додати воду, оцет, яйця, сметану, сіль. Виделкою збити і поступово з’єднати з борошном. Замісити (не довго). Тісто не повинно бути однорідним.
Накрити харчовою плівкою. Покласти в холодильник на 2-3 год (краще на ніч).
Розкотити тісто у пласт (у мене приблизно довжина 50Х50 см). Порізати на смужки. У мене вийшло 20 смужок по 2,5 см. Намотати смужки на конуси (у мене довжина 14 см, діаметр більшого кінця приблизно 2,5 см). Випікати при 200 °С, приблизно 20 хв. Так залишити охолонути. І лише тоді зняти тісто з конусів.
Приготувати крем “Пломбір”
Яйця, цукор і кукурудзяний крохмаль і перемішати. Далі налити молоко в сотейник і довести до кипіння. Коли вміст почне закипати, перелити його в яєчно-цукрову суміш, перемішати і відразу ж перелити назад в сотейник. Ввімкнути середній вогонь, потроху помішувати рідину і чекати, поки вона загусне. Коли крем став густим, додати до нього вершкове масло і продовжувати помішувати, до повного розчинення масла. Далі прибрати крем з вогню, додати ванільний цукор і охолодити. Збити вершки і поступово додати до заварного крему. Змішати до однорідності.
Наповнити трубочки кремом і посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Спробуйте також приготувати:
- Вафельні трубочки без вафельниці (на сковорідці)
- Трубочки із заварним білковим кремом “Як у дитинстві”
Post Views: 59