2 яблука, 3 ст. ложки меду або будь-якого джему, 100 г листкового тіста (бездріжджового), 3 ст. ложки лимонного соку, 1 ч. ложка цукрової пудри.
Яблука нарізати дуже тонкими напівкуружечками. Покласти у воду, додати лимонний сік і довести до кипіння, щоб шматочки стали еластичними. Можна прогріти в мікрохвильовці кілька хвилин. Не варто класти відразу в окріп. Краще просто довести до кипіння і вимкнути, інакше яблука будуть вареними. Тонко розкачати тісто, порізати тонкими довгими смужками, змастити джемом. Посипати корицею, якщо любите. Наверх, як на фото, трохи накладаючи один на один, викласти шматочки яблук. Зігнути вільний край тіста на шматочки яблук, залишаючи проміжок. Це дозволить зберегти всередині сік, який виділиться.
Акуратно скрутити рулетиком. Покласти у формочки (я брала звичайні силіконові для кексів – троянди не розкручуються під час випікання і набувають ідеально рівної форми). Поставити у розігріту до 190 °С духовку, запікати до готовності тіста (приблизно 20 хв). Дістати, посипати цукровою пудрою і можна їсти. Іноді роблю з грушками або навіть з айвою. Можете навіть дрібними горішками посипати джем. Повірте, у вас вийде не менш красива трояндочка. Це направду надзвичайно просто і швидко!