Трояндовий лікер
60 квіток троянди (сорту чайної троянди, який підходить для варення), 2 л окропу, 0,5 л цукру, 1,5 л горілки (або 800 г спирту), 2 ст. ложки лимонної кислоти.
60 квіток залити 2 л окропу, накрити кришкою і залишити на ніч. Вранці процідити, віджавши квітки. У рідині (вона буде коричневого кольору) додати 0,5 л цукру, поставити на вогонь, довести до повного розчинення цукру, але не кип’ятити. Коли охолоне, додати 1,5 л горілки (тільки не самогонки!) або неповний літр спирту, 2 ст. ложки лимонної кислоти. Після цього лікер стане рожевим. Перемішайте ретельно і насолоджуйтесь!
Рецепт Тамари Грамарчук
Читайте також: