Торт “Золота нива”
Коржі
- Форма 22 см.
- Тісто: 200 г маргарину, 3 жовтки, 1 ст. ложка сметани, 1 ст. ложка горілки (коньяку), 1 ст. ложка розпушувача, борошно (скільки візьме, має бути, як на вареники).
Жовтки збити зі сметаною, додати потертий маргарин, горілку, поступово додавати борошно і розпушувач.
Швидко замісити тісто, поділити його на 6 частин, залишити у холодильнику на 2 год (або на ніч). Форму вистелити пергаментом, нічим не змащувати, бо тісто жирне.
Розкотити одну кульку тіста, покласти у форму.
- До 1-го коржа: 1 білок збити з 2 ст. ложками цукру, додати 100 г кураги, порізаної соломкою, і розмішати.
Викласти начинку на тісто у формі, зверху накрити другою частиною розкоченого тіста, краї защипати, тісто зверху наколоти вилкою.
- До 2-го коржа: 100 г перемеленого маку, 1 жовток, ванільний цукор, 1 білок (збитий з 2 ст. ложками цукру) – розмішати.
- До 3 -го коржа: 100 г січених волоських горіхів, 1 білок (збитий з 2 ст. ложками цукру) – розмішати.
Зверху кожен корж з начинкою накриваємо другим листком тіста, защипати краї, наколоти вилкою. Пекти при 170 °С 25-30 хв (до золотистого кольору).
Крем
- 2 яйця, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки крохмалю, 500 мл молока, 300 г масла.
2 яйця збити з 200 г цукру і 1 п. ванільного цукру, додати 3 ст. ложки крохмалю і 100 мл холодного молока – усе добре розмішати. Окремо закип’ятити 400 мл молока, тонкою цівкою влити яєчну суміш, помішуючи довести до кипіння, 2-3 хв проварити. Зняти з вогню, охолодити накривши плівкою в контакт.
Збити 300 г масла, по ложці додавати заварену холодну масу і збивати до пухкої стану, вкінці додати цедру лимона.
Перемастити пляцок кремом, корж з маком класти посередині. Дати настоятись кілька годин у холодильнику. Прикрасити за бажанням.
Рецепт Наталії Шевчук. Готувала і фотографувала Оля Михайлюк
Радимо також інші перевірені рецепти смачних тортів:
- Пляцок “Смакота” з маком, вишнями, горіхами і безе
- Пляцок “Багатий” із шалено смачними коржами: з маком, кокосом, горіхами, сиром та курагою
Post Views: 37