Торт з малиновим суфле
Бісквіт: 2 яйця, по 150 г цукру і масла, 3 ст. ложки какао, 2 ч. ложки розпушувача, 300 г борошна.
Суфле: 300 г малини, 500 г жирних вершків або сметани, 2 п. желатину (або інша кількість з розрахунку на 1 л рідини), 100 г води, 7 ст. ложки цукрової пудри, 200 г малинового йогурту.
Ганаш: 100 г шоколаду, 50 мл вершків.
- Бісквіт: яйця збити до пишності, всипати цукор, збити. Додати розтоплене масло, ввести какао з розпушувачем, потім борошно. Випікати бісквіт в гарячій духовці за температури 180 ОС 35–40 хв. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Коли охолоне, розрізати на 2 коржі.
- Суфле: малину збити блендером і перетерти через дрібне сито (щоб видалити кісточки). Збити холодні вершки з цукровою пудрою. Желатин залити водою. У збиті вершки влити малинове пюре і йогурт, збити. Желатин підігріти, щоб розтанув (можна в мікрохвильовці), і влити у вершкову масу, збити.
- Викласти корж у форму, залити малинове суфле, поставити в холодильник на ніч. Коли застигне, накрити другим коржем.
- Прикрасити можна ганашем: помішуючи, розтопити на малому вогні шоколад у жирних вершках (2:1). Розтопленим білим шоколадом зверху можна намалювати візерунки, прикрасити малиною.
Post Views: 32