Маково-горіховий торт
Форма 22 см. Для горіхового коржа: 3 яйця, дрібка солі, 90 г цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 60 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, 60 г підсмажених подрібнених горіхів (у мене волоські).
Маковий бісквіт: 3 яйця, дрібка солі, 90 г цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 90 г перетертого маку, 90 мл молока, 90 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача (пекла подвійну порцію, потім розрізала на 2 коржі).
Крем: 300 г масла, 0,5 л вареного згущеного молока, сіль за смаком, 1 ст. ложка коньяку за бажанням.
Приготування горіхового коржа: яйця кімнатної температури збити з дрібкою солі до легкої піни, порційно всипати цукор і ванільний цукор, збити на малих обертах міксера до розчинення цукру, тоді збільшити швидкість міксера, збити все до пухкої та збільшеної в об’ємі маси. Об’єднати подрібнені горіхи та просіяне борошно, всипати до яєчної суміші, розмішати все ложкою. Викласти тісто у форму, розрівняти, пекти при температурі 180 ОС приблизно 25-30 хв, готовність перевіряти дерев’яною паличкою, вона має бути сухою.
Приготування макового коржа: яйця збити таким же способом, мак попередньо перетерти, додати до нього молоко, розмішати, тоді додати до яєчної суміші, злегка збити, додати просіяне борошно з розпушувачем, розмішати. Пекти при температурі 180 ОС приблизно 20-25 хв.
Приготування крему: м’яке масло кімнатної температури збити до пухкого стану, додати сіль, тоді по ложці додавати згущене молоко, все збити до стійкого стану, в кінці додати коньяк (за бажанням). Перемастити коржі кремом.
Для покриття – ганаш на маслі: 200 г масла, 400 г шоколаду,
декілька крапель жовтого барвника, декор – вафельна картинка.
Рецепт Зінаїди Бондарук. Готувала і фотографувала Леся Риндик
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 43