Торт із коржами на кефірі і кавовим кремом. Дуже простий і смачний!

Аж не віриться, що зі звичайного кефіру або кисляку може вийти така смакота! Рецепт тіста для коржів дуже простий, навіть міксером не треба нічого збивати! Довершує смак кавовий крем!

Торт із кавовим кремом

Форма 18 см. Коржі: 4 жовтки, 150 г цукру, 1 скл. кефіру або кислого молока, 1 скл. борошна, 10 г розпушувача, 2 ст. ложки маку, 1 ст. ложка какао, 2 ст. ложки киселю.

Жовтки розтерти з цукром ложкою, додати кефір і просіяне борошно з розпушувачем, вимішати гарно ложкою або віничком (не збивати міксером). Тісто розділити на три частини: в першу додати мак, в другу – какао, в третю – кисіль. Випікати при температурі 180 ОС до сухої зубочистки.

Крем: 1 скл. молока, 2 ст. ложки крохмалю або ванільного пудингу, 50 мл води + 1 ч. ложка кави, 1 яйце або 2 жовтки, 100 г цукру, 200 г масла.

Яйце збити з цукром, додати крохмаль, молоко і розчинену у воді каву. Ще раз розмішати до однорідної маси, покласти на плиту і, постійно помішуючи, заварити крем. Готовий крем накрити харчовою плівкою. Охолоджений крем збити з маслом. Масло і крем мають бути однієї температури.

Вирівнювати ганашем (шоколаді масло 1:1). Шоколад розтопити на водяні бані. Помішуючи, в розтоплений шоколад додати масло (м’яке, кімнатної температури) і збити міксером. Якщо ганаш зарідкий, почекати, щоб загус при кімнатній температурі.

Рецепт і фото Анюти Яремчук

Спробуйте також приготувати:

Шоколадно-кавова глазур для тортів. Рецепт, яким користуюся багато років

Торт “Фереро Роше” з карамельним, кокосовим і шоколадним кремом

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook