Торт із кавовим кремом
Форма 18 см. Коржі: 4 жовтки, 150 г цукру, 1 скл. кефіру або кислого молока, 1 скл. борошна, 10 г розпушувача, 2 ст. ложки маку, 1 ст. ложка какао, 2 ст. ложки киселю.
Жовтки розтерти з цукром ложкою, додати кефір і просіяне борошно з розпушувачем, вимішати гарно ложкою або віничком (не збивати міксером). Тісто розділити на три частини: в першу додати мак, в другу – какао, в третю – кисіль. Випікати при температурі 180 ОС до сухої зубочистки.
Крем: 1 скл. молока, 2 ст. ложки крохмалю або ванільного пудингу, 50 мл води + 1 ч. ложка кави, 1 яйце або 2 жовтки, 100 г цукру, 200 г масла.
Яйце збити з цукром, додати крохмаль, молоко і розчинену у воді каву. Ще раз розмішати до однорідної маси, покласти на плиту і, постійно помішуючи, заварити крем. Готовий крем накрити харчовою плівкою. Охолоджений крем збити з маслом. Масло і крем мають бути однієї температури.
Вирівнювати ганашем (шоколаді масло 1:1). Шоколад розтопити на водяні бані. Помішуючи, в розтоплений шоколад додати масло (м’яке, кімнатної температури) і збити міксером. Якщо ганаш зарідкий, почекати, щоб загус при кімнатній температурі.
Рецепт і фото Анюти Яремчук
Спробуйте також приготувати:
Шоколадно-кавова глазур для тортів. Рецепт, яким користуюся багато років
Торт “Фереро Роше” з карамельним, кокосовим і шоколадним кремом