Морквяний торт
Форма 18 см. Бісквіт: 4 яйця, 80 г цукру, дрібка солі, 6 г розпушувача, 100 г борошна, 150 г моркви. Крем: 500 г сметани, 150 г цукру і пів стручка ванілі (збити). Крем для вирівнювання: 100 г арахісової пасти (несолодкої!) збити з 200 г сирого згущеного молока, а потім додати 100 г м’якого масла.
Пів порції цукру треба збити з білками, пів – з жовтками. Далі всі інгредієнти додавати в ту суміш, де жовтки. Тісто вмішати в білки дерев’яною або силіконовою лопаткою. Моркву терти на найдрібнішу тертку, але не на ту, що деруни, бо пускає багато соку і тісто не піднімається, а таку як для буряка, але дрібнішу.
Спекти бісквіт, дати йому охолонути, розрізати на два або три коржі, змастити сметанним кремом, зверху покрити арахісовим кремом. Поставити у холодильник на кілька годин.
Рецепт коржів – Єгена Клопотенка. Рецепт і фото торта – Олени Решотки-Рожій
Спробуйте також приготувати: